Výzkum: 25% mužů mění spodní prádlo po 2 až 10 dnech!

 

Je pravda, že ženy jsou čistotnější než muži? Průzkum Českého národního panelu takovýto tvrzení podporuje. Průzkum se zaměřil na 500 respondentů ve věku 18-65 let a zjišťoval, jak si obě pohlaví vedou v otázce praní použitého spodního prádla. Zjistilo se, že někteří muži přispívají k horším statistikám tím, že nosí spodní prádlo i celý týden!

Výsledky průzkumu ukazují, že ženy jsou v oblasti čistoty oblečení mnohem pečlivější a bedlivější. Téměř všechny dámy v průzkumu perou své spodní prádlo a ponožky už po jednom dni nošení - což je jistě chvályhodné. Navíc trička velice často také nenosí více než jeden den.

Na tomto průzkumu není zarážející to, že každý pátý muž má stejné spodní prádlo 2 dny ale to, že 4% mužů ve svém spodním prádle vydrží až celý týden! Z grafu je pak patrné, že se najdou i odvážlivci, kteří ve svém spodním prádle vydrží 8 dní a déle. To možná ale už hraničí s nějakou úchylkou.

 cistota pradla 1

 

 

cistota pradla 2 

 

Tento průzkum vlastně jen potvrzuje to, co už dávno víme a s čím se denně setkáváme. Kolega, který už v 9 ráno páchne jako tělocvična po školním turnaji. V obchodě se podle zápachu nedokážete rozhodnout, jestli narazili na zaměstnance nebo divokou šelmu. Cestující v MHD ve podivných zažloutlých tílkách a místo toho, aby si sedli, tito lidé se často raději pevně drží tyčí a dávají tak na obdiv své podpaží. V horším případě na sobě nemají nic.

Průzkumy sice ukazují, že Češi mají mnoho pozitivních vlastností, ale zdá se, že čistotu a soudnost ještě potřebují krapet zlepšit.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz