Válka s prdy : firma vyvinula spodní prádlo, které zamaskuje prdy jednou provždy

Britská společnost s názvem Shreddies, spustila svou on-line virální kampaň, pro svou novou řadu pyžam a džínsů a spodního prádla. Nebyl to ale styl kalhot, který lidé s nadšením dál sdíleli. Byla to skutečnost, že kalhoty a podní prádlo je určené k maskování zápachu z prdů!

Tato myšlenka může sice znít jako vtip, ale tyto produkty jsou velmi reálné. Shreddies není jedinou společností, která tvrdí, že jejich oblečení umí filtrovat zápach z nadýmání. Většina firem jako je tato, se ale ve skutečnosti snaží řešit trapný zdravotní problém mnoha lidí. Firma Shreddies byla založena před osmi lety.  Její zakladatel Paul O'Leary, trpěl zažívacími problémy sám. Poté, co Anglie zakázala kouření na veřejných místech, se pro něj stalo mnohem těžší zakrýt pach jeho plynů. Zadržování mu však způsobovalo bolesti a diskomfort.

O'Leary se spojil s přítelkyní - módní návrhářkou a dvojice strávila 18 měsíců vyvojem tkaniny a uhlíkovým panelem, který by zápach plynu odfiltroval. Najednou měl O'Leary výrobek, který by mohl pomoci tisícům lidí trpících trávicími problémy a nemocemi jako je syndrom dráždivého tračníku (IBS), Crohnova choroba a ulcerózní kolitida. Ačkoli O'Leary a jeho tým věřili, že jejich produkt je dobrý, firma s tímto produktem nezaznamenala žádný větší úspěch. Během jednoho zdánlivě normálního, reklamního focení v roce 2013 se však všechno změnilo. Vznikla dnes už proslulá fotografie mužského modelu, který líbá zadnici krásné modelky (Viz první foto)

Spodni pradlo proti prdum Shreddies 2

Další fotka s reklamní kampaně firmy Shreddies. (Zdroj: myshreddies.com)

 

“Byl to Paulův nápad a povedl se!”, vysvětlil mluvčí firmy Shreddies, Richard Woolley. "Na fotografiích můžete vidět skutečný smích a zábavnost “plynoucí” z celé té situace.”  Fotograf zachytil dokonalý snímek v pravý čas. "

Po uveřejnění této fotografie, byla najednou firma Shreddies všude.  Mezinárodní zpravodajské stanice, lokální televize i noviny přebrali tuto zprávu o oblečení filtrující prdy. Co se tedy na začátku mohlo zdát divné, stalo se světovým virálním hitem.

Denní návštěvnost internetových stránek firmy Shreddies stoupla ze 700 na neuvěřitelných 16.000! Podle mluvčího Woolleyho, od této virální kampaně společnost prodala více než 30.000 kusů jejich spodní prádla ( kus za cca 24 £) . Woolley řekl, že po loňském spuštění své řady džínsů a pyžam, bude společnost s největší pravděpodobností uvažovat o oblekových kalhotách s dokonce i spodní prádlo pro psy. “Děláme dětské krůčky ve výzkumu spodního prádla filtrujícího prdy i pro psy. "Myslím, že pokud se nám to podaří, mohlo by to být dalším virálním hitem!” Dodal mluvčí firmy Shreddies, Woolley.

Spodni pradlo proti prdum Shreddies 1

Modelové oblečeni do džínsů s nové řady oblečení maskujícího prdy. Cena cca 100 liber. (Zdroj: myshreddies.com)
Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz